Din data de 24 februarie 2022, când a început atacul armat al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, până în data de 7 martie 2022, Organizaţia Naţiunilor Unite a înregistrat 1.335 de victime civile în ţară: 474 de morţi şi 861 de răniţi, transmite Organizaţia Naţiunilor Unite. Misiunea de monitorizare a ONU consideră că cifrele reale sunt considerabil mai mari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Astfel, invazia rusă în Ucraina a dus la un un total de 474 de civili ucişi, 97 bărbaţi, 54 femei, 8 băieţi şi 4 fete, precum şi 17 copii şi 294 adulţi al căror sex nu este încă cunoscut, transmite Organizaţia. 
 
De asemenea, s-a ajuns la un total de 861 de răniţi, dintre care 76 de bărbaţi, 55 de femei, 11 fete şi 3 băieţi, precum şi 30 de copii şi 686 de adulţi al căror sex nu este încă cunoscut. 
 
În regiunile Doneţk şi Lugansk s-au înregistrat 545 de victime, 96 de morţi şi 449 de răniţi. Pe teritoriul controlat de guvern au fost 409 victime (72 morţi şi 337 răniţi) în timp ce, pe teritoriul controlat de autoproclamatele „republici”: 136 de victime (24 de morţi şi 112 de răniţi)
 
În alte regiuni ale Ucrainei (oraşul Kiev şi regiunile Cerkasy, Cernihiv, Harkiv, Herson, Kiev, Mykolaiv, Odesa, Sumi, Zaporijia şi Jytomyr), care se aflau sub controlul guvernului când au avut loc victime sunt 790 de victime (378 de morţi şi 412 răniţi)
 
Potrivit ONU, majoritatea civililor au murit din cauza folosirii armelor explozive cu o zonă largă de impact, inclusiv bombardamente de artilerie grea şi sisteme de rachete cu lansare multiplă, precum şi rachete şi lovituri aeriene.
 
Misiunea de monitorizare a ONU consideră că cifrele reale sunt considerabil mai mari, mai ales pe teritoriul controlat de Guvern şi mai ales în ultimele zile, deoarece primirea informaţiilor din unele locaţii în care au avut loc ostilităţi intense a fost amânată şi multe rapoarte sunt încă în aşteptarea coroborării. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.