Zece copii din Ucraina care suferă de boli grave au fost transportaţi, marţi, cu un avion de la Suceava către un spital din Israel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei zece copii au fost aduşi în vama Siret, împreună cu părinţii, de la un spital din Kiev, fiind întâmpinaţi la graniţă de ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Saranga.

Copiii au fost transportaţi apoi cu un autobuz din vama Siret către Aeroportul din Suceava, unde au fost îmbarcaţi într-un avion către Israel.

"Unii copii au cancer, unii au nevoie de dializă şi alţii sunt cu alte boli complexe. Copiii au venit cu părinţii de la spitalul din Kiev, iar acum se îndreaptă spre Israel cu un zbor special", a declarat ambasadorul Israelului în România, David Saranga.

El a spus că operaţiunea a fost posibilă cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe şi Ministerului Transporturilor, dar şi al unor companii private.

Copiii vor ajunge în secţia de urgenţe a unui spital privat din Israel.

Pe timpul zborului, cei zece copii au fost asistaţi de doi medici şi două asistente de la unitatea medicală din Israel.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.