Google a anunţat marţi că va cumpăra firma de securitate cibernetică Mandiant, pentru aproximativ 5,4 miliarde de dolari, ca parte a unui efort de a-şi proteja mai bine clienţii serviciilor sale cloud, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Operatorul serviciilor de căutare online din Mountain View, California, a declarat că va plăti 23 de dolari pe acţiune pentru firma cotată la bursă, care a fost fondată în 2004.

Dacă acordul va fi aprobat de autorităţile de reglementare, va fi a doua cea mai mare achiziţie efectuată veeodată se Google, după preluarea sa de 12,5 miliarde de dolari a Motorola Mobility, în 2012.

Google a vândut compania Lenovo pentru 2,9 miliarde de dolari, doi ani mai târziu.

A treia cea mai mare achiziţie a Google este cea a producătorului de produse pentru casele smart Nest, pe care l-a cumpărat pentru 3,2 miliarde de dolari în 2014.

Google este o divizie a grupului Alphabet.

Mandiant se va alătura diviziei de cloud computing a Google, care încă urmează să crească la aceeaşi dimensiune cu Microsoft Azure sau Amazon Web Services.

”Organizaţiile din întreaga lume se confruntă cu provocări fără precedent în domeniul securităţii cibernetice, deoarece sofisticarea şi severitatea atacurilor care au fost folosite anterior pentru a viza guvernele importante sunt acum folosite pentru a viza companii din fiecare industrie”, a declarat Thomas Kurian, CEO al Google Cloud, într-un comunicat.

El a adăugat: ”Aşteptăm cu nerăbdare să primim Mandiant în Google Cloud, pentru a îmbunătăţi în continuare suita noastră de operaţiuni de securitate şi serviciile de consiliere şi pentru a ajuta clienţii să abordeze cele mai importante provocări de securitate.”

Acordul este aşteptat să se încheie în cursul acestui an.

Mandiant, care are o valoare de piaţă de circa 5,25 miliarde de dolari, a fost anterior sub umbrela FireEye, înainte ca brandul să fie vândut.

FireEye a fost apreciat pentru că a ajutat Microsoft să descopere atacul cibernetic de la SolarWinds, care a atacat sistemele guvernamentale americane în 2019 şi 2020.

Un analist al Wedbush, Dan Ives, a declarat marţi într-o notă pentru investitori: ”Cu atacurile cibernetice crescând pe zi ce trece şi războiul cibernetic în desfăşurare din partea Rusia şi a organizaţiilor de terorism cibernetic sponsorizate de stat, Google îşi dublează amprenta securităţii cibernetice la momentul potrivit cu Mandiant şi vrea să se diferenţieze de cei precum giganţii Microsoft şi Amazo,n în cursa înarmărilor în cloud.”

Ives a spus că firma sa se aşteaptă ca acordul să aibă ”un impact major” în spaţiul securităţii cibernetice.

”Amazon şi Microsoft vor fi acum presate să facă fuziuni şi achiziţii şi să-şi extindă în continuare platformele cloud”, a spus el.

”Credem că nume cibernetice precum Varonis, Tenable, CyberArk, Qualys, Rapid7, SailPoint şi Ping se remarcă ca potenţiali candidaţi la fuziuni şi achiziţii în domeniul securităţii cibernetice (dintre câţiva jucători privaţi), având în vedere că aceşti furnizori se concentrează pe protejarea sarcinilor de lucru din cloud de generaţia următoare împotriva atacurilor cibernetice.”

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.