Ministrul britanic al Aărării Ben Wallace afirmă că Regatul Unit ”susţine” ca Polonia să trimită avioane de luptă în Ucraina, însă avertizează că Rusia se poate ”răzbuna”, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambasadoarea Statelor Unite la NATO Julianne Smith a dezvăluit la CNN că ofciali americani şi polonezi discută ca Polonia să trimită avioane de tip MiG-29, de producţie sovietică, în Ucraina, o ”decizie suverană” a Varşoviei, şi să primească în schimb avioane americane.

”Polonia se învecinează cu ţări ca Belarusul, care ia parte la Războiul (din Ucraina) alături de Rusia şi trebuie să înţeleagă că această decizie nu doar că ajută în mod direct Ucraina, un lucru bun, dar că o poate aduce în linia de foc a Rusiei şi Belarusului”, avertizează la Sky News Wallace.

Ministrul brtanic subliniază că ”pe umerii preşedntelui Poloniei (Andrzej Duda) şi ministrului (polonez) al Apărării (Mariusz Błaszczak) se află o responsabiloitate cu adevărat mare” în acest sens.

”În caltate de coleg în NATO, îmi revine să spun că vom susţine Polonia orice decizie ar lua”, declară el.

NATO respinge în mod ferm o mplicare directă în Războiul din Ucraina, iar Statele Unite refuză să trimită trupe să lupte în această fostă republică sovietică.

NATO şi Statele Unite au respins vineri, în mod ferm, un apel la instaurarea unei zone de interdicţie aeriană în spaţiul aerian al Ucrainei, avertizând cu privire o la extindere a ”războiului în Europa”, însă au subliniat că vor face totul pentru a ajuta Ucraina să se apere de invazia rusă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.