Liderul PNL Florin Cîţu a declarat, luni, la Senat, că legea offshore nu este întârziată. ”Mai bine măsurăm de zece ori şi tăiem o singură dată”, a spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu este întârziată pentru că trebuie întâi să fie făcută tranzacţia. Vă daţi seama că nu vor începe mâine investiţiile”, a spus preşedintele PNL, întrebat când va fi gata legea offshore.

El a continuat: ”Eu zic că trebuie să avem o lege offshore bună, în interesul statului român, în interesul românilor şi, ca de fiecare dată, mai bine măsurăm de zece ori şi tăiem o singură dată decât să avem legi pe care să venim după aceea să le modificăm”. 

Florin Cîţu a mai spus că cunt câteva companii care vor pune în aplicare imediat aceste investiţii.

”Pe noi ce ne interesează, proiectul mare, va fi peste vreo 4 sau 5 ani de zile”, a mai afirmat Cîţu. 

Premierul Nicolae Ciucă a confirmat că discuţia, la acest moment, pe legea offshore, este cu 60% din venituri către statul român, 40% către celelalte părţi: ”Este win-win. (...) Cifrele sunt cele pe care le-aţi spus dumneavoastră”, a adăugat el. 

”Cei care trebuie să fie mulţumiţi sunt cei care susţin şi argumentează proiectul, nu mă pricep la energie şi nu pot să spun dacă este nevoie să fiu eu mulţumit. Trebuie să fie o lege care să asigure trecerea la exploatarea gazelor, iar România să fie beneficiarulul acestui proiect”, a mai afimat premierul. 

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.