Un purtător de cuvâînt al Ambasadei Rusiei în Fraţa, Aleksandr Makogonov a negat în weekend, la o televiziune franceză, ”bombardamente ale Rusiei împotriva Ucrainei”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A bombarda nu este un cuvânt foarte corect”, a declarat el sâmbătă la LCI.

”Purtăm, în Ucraina, o operaţiune militară foarte ţintită”, a apreciat ambasadorul rus.

”A bombarda este în general un lucru eău, aşa cum s-a făcut în fosta Iugoslavie”, a denunţat el.

Aleksandr Makogonov a atacat astfel forţe NATO care au bombardat, în 1999, cartiere generale şi studiourile radioteleviziunii de stat sârbe (Radio Televizija Srbije, RTS), în centrul Bekgradului, atacuri soldate cu cel puţin 16 morţi şi 16 răniţi în rţâdul civililor.

În momentul în care i s-au arătat imagini cu clădiri civile distruse de ruşi în Ucraina, Aleksandr Makogonov i-a acuzat pe ucraineni de ”manipulare”.

”Întotdeauna este o chestiune de interpretare a imaginilor. Trebuie să te întrebi care este cauza. De către cine? Poate că ucranenii au făcut-o înadins, pentrua provoca, pentru ca toată lumea să vadă aceste imagini şi să înceapă să acuze Rusia”, a declarat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.