Ministerul Economiei anunţă, vineri seară, că proiectele pentru microelectronică au fost transmise la Bruxelles. 8 companii din România s-au calificat în urma preselecţiei pentru ”cel mai mare proiect finanţat din bani europeni derulat vreodată de Ministerul Economiei”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Economiei înregistrează o reuşită foarte importantă pentru România. Proiectele pentru microelectronică au fost transmise la Bruxelles. Un pas mic pentru Ministerul Economiei, un pas mare pentru România. Am reuşit să transmitem pre-notificarea către Comisia Europeană, în urma finalizării preselecţiei potenţialilor participanţi la cel mai mare proiect finanţat din bani europeni derulat vreodată de Ministerul Economiei”, a transmis, vineri seară, ministrul Florin Spătaru.  

Potrivit ministerului, 500 de milioane de euro, puse la dispoziţie de Ministerul Economiei prin PNRR, vor fi investite în proiecte de cercetare, inovare şi dezvoltare în domeniul microelectronicii. 

”8 companii din România s-au calificat în urma preselecţiei, care a presupus două etape de verificări, respectiv evaluarea administrativă şi a eligibilităţii şi evaluare tehnică şi financiară”, a mai transmis Ministerul Economiei.  

Alături de cei 8 participanţi direcţi, au trecut de preselecţie 34 de potenţiali beneficiari indirecţi cooptaţi în cadrul Proiectului de Interes Comun European în Microelectronică şi Tehnologia Comunicaţiilor (IPCEI ME/CT). 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.