Ministrul ucrainean al Culturii şi Politicii Informaţionale, Oleksandr Tkachenko, a solicitat, vineri, ”închiderea spaţiului aerian al Ucrainei, deoarece agresorii ruşi distrug obiective culturale ucrainene”, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email


”Majoritatea crimelor de război ale lui Putin din Ucraina au fost comise pe cale aeriană”, a spus Tkacenko, potrivit unui comunicat al ministerului.

”Rachetele şi avioanele Rusiei distrug în mod deliberat centrele istorice ale marilor oraşe. Putin vrea să distrugă tezaurul cultural al Europei, să îl ştergă de pe faţa pământului", se arată în comunicat.

”Un dictator nebun ameninţă că va distruge Catedrala Sf. Sofia din Kiev, o biserică sub patrimoniul UNESCO construită în secolul al XI-lea”, se mai precizează în comunicatul citat.


”Sute de victime nevinovate, distrugerea totală a bisericilor, catedralelor şi muzeelor – este preţul pe care îl plătim pentru faptul că spaţiul aerian al Ucrainei este încă deschis”, a specificat sursa menţionată.

Potrivit comunicatului, forţele ruse au bombardat Catedrala Adormirea Maicii Domnului din Harkov, ”unde se ascundeau oamenii”, clădirile Universităţii Naţionale de Arte şi căminele Academiei de Stat pentru Cultură.

În Ivankov, lângă Kiev, a fost bombardat şi muzeul ”artistei renumite la nivel mondial, Maria Prymachenko, ale cărei lucrări au fost admirate de Pablo Picasso”. Academia de Stat de Arte Decorative şi Design din Kiev a fost, de asemenea, avariată de ”ocupanţi”.

”Rachetele şi avioanele ruseşti continuă să bombardeze în mod josnic şi ilegal oraşele noastre frumoase şi liniştite, în timp ce cetăţenii ucraineni opresc tancurile cu mâinile goale”, se mai arată în comunicat.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.