Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a exprimat joi intenţia de a-şi continua ”fără compromis” ofensiva împotriva ”naţionaliştilor” în Ucraina, într-o convorbire la telefon cu omologul său francez Emmanuel Macron, potrvit Kremlinului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Rusia are intenţia de a-şi continua, fără să facă vreun compromis, lupta împotriva membrilor grupărilor naţionaliste care comit crime de război”, a declarat Putin în această convorbire la telefon, anunţă într-un comunicat Kremlinul.

În această convorbire, catalogată drept ”sinceră” de către Kremlin, liderul rus a ”comentat discursul susţinut (miercuri) de către preşedintele francez despre războiul din Ucraina şi şi-a exprimat dezacordul faţăă de mai multe dintre tezele acestuia. Acest lucru priveşte mai ales declaraţia lui Emmanuel Macron prin care a catalogat drept o «minciună» faptul că Rusia luptă împotriva nazismului în Ucraina”, potrivit Kremlinului.

Moscova îşi prezintă invazia Ucrainei - în care bombardează mai multe oraşe şi în care a ucis numeroşi civli - drept o ”operaţiune specială” limitată în estul Ucrainei şi vizând o ”denazificare” a statului ucrainean.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski este de confesiune iudaică.

”RUSIA NU ESTE AGRESATĂ, EA ESTE AGRESORUL”

Într-o alocuţiune adresată naţiunii şi consacrată Ucrainei, Emmanuel Macron a insistat asupra faptului că ”Rusia nu este agresată, ea este agresorul”.

”Acest război nu este un conflict între NATO şi Rusia” şi ”încă şi mai puţin o luptă împotriva nazismului. Aceasta este o minciună”, a denunţat şeful statului franez.

Vladimir Putin a ameninţat să lungească lista exigenţelor Rusei, în contextul în care joi urmează să aibă loc noi negocieri la frontiera Belarusului cu Polonia, între o delegaţie ucraineană şi oficiali ruşi.

”Noi vorbim despre demilitarizare şi despre un statut neutru al Ucranei, pentru ca nicio ameninţare la adresa Rusiei să nu mai apară din acest teritoriu”, i-a spus Putin lui Macron, potrivit Kremlinului.

”Orice tentativă de a câştiga timp a negociatorilor nu va conduce decât la adăugarea unor exigenţe suplimentare adresate Kievului”, a ameninţat liderul de la Kremlin.

În contextul în care ONU şi numeroase ONG-uri sunt alarmate de situaăia populaţiei civile din Ucraina, Putin s-a declarat, de asemenea, pregătit să ”să coopereze cu partenerii săi străini în vederea soluţionării problemelor umanitare”.

Invazia Ucrainei de către Rusia, care a început la 24 februarie, a provocat un val de indignare şi un potop de sancţiuni economice vizând Moscova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.