Premierul francez Jean Castex a anunţat, joi, suspendarea paşaportului de vaccinare împotriva coronavirusului la data de 14 martie, ceea ce i-ar permite sârbului Novak Djokovici, care nu este imunizat, să participe în mai la turneul de la Roland Garros, informează L’Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Castex a afirmat, la TF1, că din 14 martie se va renunţa şi la obligativitatea purtării măştii de protecţie în interior, excepţie făcând mijloacele de transport în comun şi unităţile medicale.

“Situaţia se îmbunătăţeşte datorită eforturilor noastre colective. Sunt întrunite condiţiile pentru o nouă fază de relaxare a măsurilor. Începând de luni, 14 martie, vom suspenda aplicarea paşaportului de vaccinare oriunde se aplică acum. A doua măsură valabilă de la aceeaşi dată, încheierea obligativităţii purtării măştii, cu excepţia transportului în comun”, a spus Jean Castex.

Anunţul lui Castex îi permite lui Novak Djokovici, care nu este vaccinat împotriva covid-19, să participe la turneul de la Monte Carlo în perioada 9-17 aprilie şi la Roland Garros în perioada 22 mai – 5 iunie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.