Campioana României la baschet masculin, U Banca Transilvania Cluj, a plecat în Cehia, unde va disputa, joi, meciul din Basketball Champions League cu echipa ucraineaană BC Prometey, care a fost mutat din cauza conflictului armat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”E greu de vorbit despre un meci de baschet, când ne gândim la ce se întâmplă în Ucraina. Nu am cuvinte. Noi trebuie să jucăm acest meci. Nu ştiu în ce stare mentală sunt jucătorii ucraineni, îmi închipui că nu sunt foarte bine. Avem toată compasiunea pentru ce se întâmplă acolo. Sperăm ca situaţia să se încheie cât mai repede, pentru că este extrem de grav”, a declarat antrenorul formaţiei U BT Cluj, Mihai Silăvşan, înaintea plecării de miercuri spre Nymburk.

BC Prometey se află de mai multe zile în Cehia, unde s-a mutat cu antrenamentele încă dinaintea începerii conflictului armat din Ucraina.

”Campionatul din Ucraina s-a întrerupt, iar sportivii străini au plecat spre ţările de origine. Până la pauza neprogramată, Prometey acumulase 25 de succese şi o înfrângere în liga internă, fiind pe primul loc. Ultima confruntare a viitorilor noştri adversari a fost pe 16 februarie, cu Sokoly Harkov. Atunci, Prometey a înregistrat o înfrângere cu 98-73. De notat faptul că jucătorii străini nu au evoluat şi nu este foarte clar în ce formulă vor aborda ucrainenii întâlnirea cu U BT Cluj”, a precizat echipa clujeană.

Meciul dintre BC Prometey şi U BT Cluj este restant din 1 februarie, când în lotul celor din Ucraina s-au înregistrat mai multe cazuri de Covid-19 în lot. Adversarele de miercuri se află pe primele două locuri în grupa K, cu câte 4 puncte, neînvinse în faza Top 16 a Ligii Campionilor.

În primul meci din grupă, U BT Cluj s-a impus în deplasare cu Unicaja Malaga, cu 79-73, iar în al doilea a dispus pe teren propriu de Filou Oostende, cu 86-75.

Campioana României s-a calificat direct în optimile Basketball Champions League, după ce a câştigat grupa preliminară G, cu un bilanţ de cinci victorii şi o înfrângere.

Din grupele optimilor de finală, primele două clasate se vor califica în sferturile de finală, iar câştigătoarele din această fază vor ajunge la Turneul Final Four, care va avea loc la Bilbao, între 6-8 mai.

U BT Cluj evoluează în premieră în Top 16 BCL, la a patra încercare de a trece de preliminarii. Clujenii au câştigat turneul preliminar al competiţiei din acest sezon, în septembrie, la Peristeri, iar apoi şi prima fază a grupelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.