Emiţătorii americani de carduri de plată Visa şi Mastercard anunţă marţi că au adoptat măsuri în vederea unei puneri în aplicare a unor sancţiuni impuse Rusiei după ce aceasta a invadat Ucraina, prin care să împiedice bănci ruseşti să le folosească reţeaua, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mastercard precizează că a ”blocat multiple insituţii financiare” pe reţeaua sa de plăţi, în urma unor ordine care impun sanţciuni”, anunţă într-un mesaj postat pe site directorul general al compnaiei, Michael Miebach.

”Vom continua să cooperăm cu autorităţile de reglementare în zilele următoare, pentru a ne respecta deplin obligaţiile de conformare, pe măsură ce acestea evoluează”, subliniază Michael Miebach.

Viza anunţă, la rândul său, pe site, că ”ia rapid măsuri în vederea asigurării respectării sancţiunilor aplicabile” Rusei.

Grupul se declară totodată ”pregătit să se conformeze unor sancţuni suplimentare care ar putea fi mplementate”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.