Senatoarea USR Anca Dragu scrie pe Facebook că proiectul său de lege, iniţiat împreună cu Monica Berescu, Oana Ţoiu şi Andrei Lupu, prin care violatorii copiilor să nu mai poată scăpa de închisoare, a primit aviz favorabil în Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Anca Dragu spune că a prevăzut în acest proiect de lege ca violatorii copiilor să nu mai poată scăpa de închisoare.
 
”Violul e viol şi trebuie pedepsit ca atare. Fără artificii de încadrare a faptei, fără pedepse cu suspendare, fără justificarea că un copil de 12 sau 13 ani şi-a dat consimţământul pentru un act sexual, fără ipocrizie!”, afirmă senatoarea USR. 
 
Fosta preşedintă a Senatului afirmă că s-au strâns 100.000 de semnături la petiţia Declic care susţine acest proiect de lege şi, chiar şi aşa, drumul până la intrarea în vigoare este anevoios şi presărat cu multe orgolii politice.
 
”Am văzut că este mai important pentru politicienii puterii să înfunde proiectele opoziţiei decât să pună umărul la îmbunătăţirea legilor acestei ţări. Cu toate acestea, sper ca avizul de azi să fie drumul către responsabilitatea parlamentarilor de a-i proteja pe copiii noştri de violatori”, mai spune Anca Dragu. 
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.