Guvernul lui Boris Johnson vrea ”să doboare regimul lui (Vladimir) Putin” prin sanţciunile impuse ca măsuri de retorsiune faţă de invazia Ucrainei de către Rusia, a declarat luni un purtător de cuvânt al Executivului britanic, după care a dat înapoi şi a respins faptul că Regatul Unit ar căuta ”o schimbare de regim” precizând că ar urmări ”să oprească” Rusia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sancţiunile impuse de către Regatul Unit Rusiei, care-l vizează personal pe preşedintele rus Vladimir Putin, iar de luni şi Banca centrală a Rusiei, ”sunt concepute pentru a face să cadă regimul Putin”, a declarat presei un purtător de cuvânt al premierului britanic Boris Johnson.

Întrebat despre aceste declaraţii, el a părut să dea înapoi.

”Nu căutăm nimic în privinţa schimbării regimului. Aici este clar vorba despe felul în care oprim Rusia”, a dat el asigurări.

Aceste declaraţii intervin în urma unei serii de schimburi replici dure între Moscova şi Londra.

Boris Johnson l-a catalogat săptămâna trecută pe Vladimir Putin drept un ”dictator”.

Kremlinul a precizat luni că plasarea în alertă a forţei nucleare a fost decisă de către Vladimir Putin ca o reacţie la declaraţii ale ministrului britanic de Externe Liz Truss cu privire la posibile confruntăriarmate între Rusia şi NATO.

”Dacă nu-l oprim pe Putin în Ucraina, vom vedea alte ţări ameninţate, ţările baltice, Polonia, Republica Moldova, iar asta s-ar putea termina printr-un conflict cu NATO”, a declarat duminică Liz Truss.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.