Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat că, până luni, la ora 11, în România au intrat peste 74.700 de cetăţeni ucraineni, iar dintre aceştia peste 34.000 se mai află în ţară noastră. De asemenea, au fost primite peste 700 de cereri de azil din partea cetăţenilor din Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În aceste zile, presiunea este din ce în ce mai mare pe cele şase centre de azil ale Inspectoratului General pentru Imigrări. În România, până astăzi, la ora 11, de la debutul conflictului, au intrat 74.701 cetăţeni ucraineni şi au ales să iasă din România prin punctele de trecere a frontierei 40.340 de cetăţeni ucraineni. Diferenţa de 34.361 de cetăţeni ucraineni se află astăzi pe teritoriul României, dintre aceştia 718 au solicitat o formă de protecţia din partea statului român, au apelat la statutul de azilant. Asta înseamnă că în acest moment gradul de încărcare pe cele şase centre este de aproximativ 70%”, a declarat Lucian Bode, luni, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson.
 
El a precizat că autorităţile române doresc să simplifice procedura de înregistrare a cetăţenilor din Ucraina. 
 
"Autorităţile române doresc să simplifice cât mai mult etapa de înregistrare a cetăţenilor care vin din Ucraina. Suntem conştienţi că după 20-30 de ore de aşteptat în frontiera din Ucraina, încă 4-5 de procesare în centrele noastre nu sunt tocmai plăcute. Însă fiind primul stat membru al UE unde ajung cetăţenii din Ucraina, aceste documente le vor fi necesare şi le vor folosi foarte mult, fie că aleg să rămână în România şi să beneficieze de toate drepturile în România, fie că aleg să plece din România, iar la frontieră cu siguranţă vor avea nevoie de aceste documente sau în statul unde doresc să ajungă. Este nevoie de o simplificare a acestui proces de înregistrare şi este nevoie de o abordare comună, coordonată de Comisie, tocmai pentru ca toate statele membre să aplice aceleaşi proceduri simplificate”, a transmis ministrul de Interne.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.