Statele Unite suspendă activitatea de la Ambasada SUA din Belarus şi, de asemenea, permite personalului care nu lucrează în situaţii de urgenţă şi membrilor familiei lor să părăsească Ambasada SUA din Rusia, din cauza problemelor de siguranţă şi securitate rezultate în urma agresiunii Rusiei asupra Ucrainei, a declarat secretarul de stat Antony Blinken, într-un comunicat, conform CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Departamentul de Stat al SUA a suspendat operaţiunile la Ambasada noastră din Minsk, Belarus, şi a autorizat plecarea voluntară („plecarea autorizată”) a angajaţilor care nu lucrează în situaţii de urgenţă şi a membrilor familiei lor de la Ambasada noastră din Moscova, Rusia. Am luat această decizie din cauza problemelor de securitate şi siguranţă care decurg din atacul neprovocat şi nejustificat al forţelor militare ruse în Ucraina”, a declarat Blinken, luni dimineaţă.
Secretarul de stat a mai menţionat că prioritatea Departamentului este siguranţa şi securitatea cetăţenilor americani, inclusiv a personalului guvernului SUA din întreaga lume.
„Departamentul de Stat îşi adaptează continuu poziţia în cadrul ambasadelor şi consulatelor din întreaga lume, în conformitate cu misiunea sa, cu mediul local de securitate şi cu situaţia sănătăţii. În cele din urmă, nu avem o prioritate mai mare decât siguranţa şi securitatea cetăţenilor americani, iar asta include personalul nostru guvernamental american şi persoanele aflate în întreţinerea acestora care servesc în întreaga lume”, a adăugat Blinken.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.