Preşedintele PNL, Florin Cîţu, transmite, luni, că ”niciun leu din banul public nu trebuie să ajungă în buzunarele oligarhilor care susţin războiul din Ucraina”. ”Trebuie să tăiem imediat accesul sau interesele ruseşti în România, la banii publici, la fondurile europene, la ajutoarele de stat care mergeau către companii cu acţionariat rusesc, legate de oligarhii ruşi, în valoare de câteva sute de milioane de lei”, spune Cîţu, afirmând că este necesară o celulă de criză la Ministerul Finanţelor, pentru a impune toate aceste sancţiuni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Florin Cîţu afirmă, într-un mesaj pe Facebook, că ”reglementatorii din România şi instituţii precum Oficiul pentru spălarea banilor şi ANAF trebuie să-şi facă toţi datoria şi să ofere informaţiile către Ministerul de Finanţe”.
 
”Este necesară o celulă de criză la Ministerul Finanţelor, pentru a impune toate aceste sancţiuni, ca niciun leu din banul public să nu ajungă în buzunarele acestor oligarhi care susţin războiul în Ucraina”.
 
Potrivit lui Cîţu, ”în acest moment, România are câteva priorităţi clare”.
 
”Cheltuirea banului public. Trebuie să ne pregătim pentru refugiaţi, cărora trebuie să le oferim toate condiţiile. Am avut câteva discuţii cu companii din România, care sunt pregătite şi au spus că au oportunităţi de a-i angaja pe emigranţi în perioada următoare”, spune el.
 
Liderul liberal mai arată că ”trebuie să umblăm la legislaţie şi să facem lucrurile mai simple”.
 
”Implementarea sancţiunilor care au fost impuse la nivel european pentru toate companiile care au legătură cu Rusia”, este o altă prioritate prezentată de Florin Cîţu, o alta fiind ”sănătatea economică a României”.
 
”Este foarte important modul în care cheltuim banul public. Cel mai mare pericol pentru noi, în 2022, este să cădem pradă populismului, lucru care s-a întâmplat în prima parte a anului”, mai spune preşedintele PNL. 

Luni dimineaţă, liderul PNL afirma, la Senat, îîntrebat dacă statul român poate prelua companiile ruseşti, că la unele statul este acţional.

”Trebuie să vedem circuitul banilor. Dacă aceşti bani se duc doar către plata salariilor, de exemplu, şi nu se duc în dividende sau în  acţiuni, se poate discuta, vom vedea, nu ştiu exact. În primul rând trebuie făcută analiza, să vedem câte companii sunt. Eu nu mai ştiu exact cifra dar cred că erau peste 600 de companii care aveau legătură cu acel (…) rusesc dar, înainte de toate, România trebuie să aplice sancţiunile pe care le-a impus Comisia Europeană, asta înseamnă că trebuie să ştim exact fiecare leu unde se duce”, afirma Cîţu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.