Grupul britanic BP a anunţat, duminică seară, că va renunţa la participaţia de 19,75% deţinută la gigantul petrolier rus Rosneft, după invadarea Ucrainei de către Rusia, pe fondul presiunii crescânde din partea guvernului de la Londra, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia de a abandona holdingul Rosneft va duce la costuri de până la 25 de miliarde de dolari la sfârşitul primului trimestru, a spus BP într-un comunicat.

BP a achiziţionat participaţia la Rosneft în 2013, ca parte a vânzării de 12,5 miliarde de dolari a unui pachet de acţiuni la TNK-BP.

Directorul general al BP, Bernard Looney, şi predecesorul său, Bob Dudley, vor demisiona ambii din consiliul de administraţie al Rosneft.

"La fel ca mulţi, am fost profund şocat şi întristat de situaţia care se desfăşoară în Ucraina şi inima mea este alături de toată lumea afectată. Ne-a determinat să regândim fundamental poziţia BP faţă de Rosneft", a spus Looney.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.