Primarul capitalei ucrainene, Vitali Kliciko, anunţă duminică nouă morţi - inclusiv un copil - la Kiev, începând de joi, când Rusia a invadat Ucraina, în pofida unor confruntări armate, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Patru dintre morţi nu au fost identificaţi, precizează Kliciko.

De asemenea, 18 militari ucraineni şi din cadrul Forţelor de Apărare Teritorială au fost ucişi la Kiev.

Kliciko mai anunţă că 106 persoane au fost rănite începând de joi, inclusiv 47 de civili.

”Armata noastră este cea care controlează Kievul şi oraşele-cheie dn jurul capitalei”, dădea sâmbătă asigurări preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, într-o înregistrare video filmată în afara biroului său, la Kiev, postată pe Facebook.

Zelenski îndeamnă populaţia să ridice armele şi se angajează să nu plece de la Kiev.

El anunţa că a ”spart planul” invaziei ruse şi îndemna la apărarea capitalei, principala ţintă a forţelor Moscovei.

Militarii ruşi nu au pătruns încă în Kiev, unde sirene de alarmă antiaeriană au răsunat din nou în noaptea de sâmbătă spre duminică.

O interdicţie de circulaţie a fost decretată la Kiev până luni, la ora locală 8.00 (şi ora României).

Violenţa intervenţei ruse în Ucraina a determinat sâmbărtă Occidentul să impună Rusiei noi sancţiuni, vizând excluderea mai multor bănci ruseşti din platforma interbancară SWIFT, un mecanism esenţial în sistemul financiar mondial.

Numeroase ţări din Europa, inclusiv România, şi-au închis spaţiul aerian Rusiei şi au decis să-şi consolideze susţinerea Ucrainei, mai ales cu echipament de apărare.

Războiul din Ucraina ar putea dura ”mai mulţi ani”, din cauza ”forţelor importante” comasate de Rusia, a apreciat duminică ministrul britanic de Externe Liz Truss.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.