Comitetul Executiv al UEFA a decis, vineri, ca finala din acest an a Ligii Campionilor, care ar fi trebuit să se dispute la Sankt Petersburg, să aibă loc în Franţa, pe Stade de France, în data de 28 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“UEFA îi mulţumeşte preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, pentru susţinerea personală şi implicarea pentru ca meciul cel mai prestigios din Europa la nivel de echipe de club să fie mutat în Franţa într-o perioadă de criză fără precedent”, se arată pe site-ul forului continental.

UEFA a mai decis că echipele de club din Ucraina şi din Rusia şi naţionalele care evoluează în competiţiile UEFA vor disputa partidele de acasă pe teren neutru, până la noi ordine.

Deciziile s-au luat în contextul invadării Ucrainei de către Rusia.

Federaţia Ucraineană de Fotbal (UAF) anunţa, joi, că va solicita UEFA şi FIFA excluderea echipelor din Rusia din competiţiiler sub egida celor două foruri şi mutarea finalei Ligii Campionilor din acest an şi a Supercupei Europei din 2023, programate să aibă loc pe teritoriul Rusiei.

“Comitetul Executiv al UAF a decis să se adreseze în mod oficial principalelor autorităţi ale fotbalului mondial şi european.

Având în vedere agresiunea militară a Rusiei asupra Ucrainei, Comitetul Executiv al UAF a decis:

-să trimită la FIFA şi UEFA solicitările de interzicere a participării echipelor naţionale şi echipelor de club din Rusia la competiţiile internaţionale sub auspiciile FIFA şi UEFA;

-să trimită o solicitare la UEFA cu privire la decizia de a schimba cât mai curând posibil oraşul şi ţara de disputare a finalei Ligii Campionilor, sezonul 2021/2022, şi a Supercupei Europei 2023”, se arăta pe site-ul oficial al federaţiei.

Supercupa Europei este programată în 2013 la Kazan, iar finala Ligii Campionilor era programată în acest an la Sankt Petersburg, la 28 mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.