Preşedintele american Joe Biden şi-a ales prima canddată la Curtea Supremă, potrivit presei americane, după ce a promis în campania prezidenţială din 2020 că va nominaliza o primă femeie de culoare în ”templul” justiţiei americane, o promisiune pe care a reiterat-o după ce judecătorul Stephen Breyer, în vârstă de 83 de ani, şi-a anunţat în ianuare pensionarea, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedinţii susţin de obicei o conferinţă de presă împreună cu candidaţii lor la Curtea Supremă, la Casa Albă, pentru a-şi anunţa în mod oficial decizia, însă era nesigur că Joe Biden are să facă acest lucru vineri, potrivit CNN, având în vedere războiul din Ucraina.

Potrivit CNN, acest anunţ ar urma să fie făcut cel mai târziu luni, cu o zi înainte de discursul despre starea Uniunii al şefului statului.

Casa Albă a rămas foarte discretă cu privire la persoana care urmează să-l înlocuiască pe judecătorul Breyer, un adevărat pilon liberal, care urmează să se pensioneze în iunie.

Preşedintele Joe Biden preconiza să ia o hotărâre până la sfârşitul lui februarie.

O purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a confirmat joi că preşedintele intenţionează să-şi onoreze calendarul, în pofdia crizei din Ucraina.

Selectarea unui judecător la Curtea Supremă implică verificări aprofundate ale antecedentelor, în vederea evitării unor surprize neplăcute în cursul audierilor televzate ale candidaţilor în Senat.

În cazul în care candidata lui Joe Biden obţine postul, ea va deveni a treia persoană afroamericană, după judecătorii Thurgood Marshall şi Clarence Thomas, care face parte în continuare din Curte, şi prima femeie de culoare la Curtea Supremă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.