Şeful statului Klaus Iohannis a discutat telefonic cu preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen despre pachetul de sancţiuni care ar urma să fie aplicat Rusiei din cauza acţiunilor care au încălcat grav dreptul internaţional şi care au dus la escaladarea situaţiei de securitate în regiunea Mării Negre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am avut o discuţie consistentă cu preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen despre pachetul de sancţiuni care va fi aplicat imediat după gravele încălcări ale dreptului internaţional de către Rusia care au dus la escaladarea situaţiei de securitate în regiunea Mării Negre”, a scris Klaus Iohannis, marţi pe Twitter.

Tot marţi, preşedintele Iohannis a discutat la telefon cu preşedintele Poloniei Andrzej Duda despre situaţia de securitate din regiunea Mării Negre şi acţiunile Rusiei care încalcă grav dreptul internaţional, precum şi de măsurile care vor fi pregătite de NATO şi la Summitul Formatului Bucureşti 9 (B9) din perioada 28 - 30 iunie.

Decizia Federaţiei Ruse de a recunoaşte ca entităţi independente şi de a trimite trupe ruseşti în anumite zone din regiunile Doneţk şi Lugansk ale Ucrainei este ilegală şi inacceptabilă. Totodată, încalcă dreptul internaţional, integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei, propriile angajamente internaţionale ale Rusiei şi escaladează şi mai mult criza existentă, informează marţi un comunicat comun al Comisiei Europene şi al Consiliului European.

UE este pregătită să adopte măsuri suplimentare într-o etapă ulterioară, dacă este necesar, în lumina evoluţiilor ulterioare.

Ambii preşedinţi, susţinuţi de Înaltul Reprezentant, continuă să urmărească îndeaproape evoluţiile de pe teren şi să se consulte cu ceilalţi colegi lideri ai UE, precum şi cu omologii internaţionali.

 
Uniunea rămâne pe deplin solidară cu Ucraina şi unită în sprijinul suveranităţii şi integrităţii sale teritoriale.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.