Preşedintele rus, Vladimir Putin, l-a umilit pe şeful spionajului rus, Serghei Narîşkin, într-o secvenţă care pare dintr-un film, într-o reuniune a Consiliului rus de Securitate, pe care a convocat-o înaintea alocuţiunii televizate în care a anunţat că recunoaşte în mod oficial independenţa regiunilor separatiste proruse Doneţk şi Lugansk.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această reuniune a fost transmisă în direct la televiziune, iar liderul de la Kremlin l-a pus în dificultate pe şeful Serviciilor ruse de informaţii externe (SVR), Serghei Narîşkin, pe care-l întreabă dacă trebuie, în opinia sa, să declare independenţa teritoriilor separatiste ucrainene.

Întrebat ”ce propuneţi să facem?”, şeful spionajului rus pare să ezite şi spune că ”va susţine propunerea de a recunoaşte”.

Însă acest răspuns pare să nu-i fie de ajuns lui Vladimir Putin.

”Veţi susţine sau susţineţi? Vorbiţi pe şleau!”, îi spune el.

Destabilizat de către şeful său care-i cere să fie mai clar în alegerea cuvintelor, directorul Serviciilor ruse de informaţii externe dă un răspuns cel puţin uimitor.

”Da, susţin propunerea cu privire la aderarea celor două republici, Doneţk şi Lugansk, la Federaţia rusă”, i-a răspuns Serghei Narîşkin.

Numai că problema nu este integrarea celor două ”republici populare” în Rusia, ci recunoaşterea independenţei lor, îi spune atunci Putin zâmbind.

”Da, dar nu despre asta vorbim”, i-a spus amuzat preşedintele rus.

Şeful spionajului rus îi dă până la urmă lui Putin răspunsul pe care-l aştepta - da, susţine declararea independenţei teritoriilor separatste din Donbas.

În urma acestui schimb umilitor de replici, Narîşkin este invitat să se ducă înapoi şi să se aşeze.

Această secvenţă spune multe despre ceea ce se întmplă la Kremlin şi despre felul în care Vladimir Putin îşi exercită puterea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.