Statele Unite au avertizat ONU cu privire la existenţa unei liste negre, întocmită de Rusia, acuză ele, cu ucraineni de eliminat în cazul unei invazii, se arată într-o scrisoare pe care AFP scrie că a putut-o consulta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statele Unite dispun de ”informaţii credibile care arată că forţele ruse întocmesc liste cu ucraineni de ucis sau de trimis în lagăre, în cazul unei ocupaţii militare” a Ucrainei, acuză Statele Unite în această scrisoare trimisă Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului Michelle Bachelet.

Washingtonul citează ”informaţii credibile” cu privire la o folosire a forţei în vederea ”dispersării unor manifestaţii paşnice” sau a oricărei forme de opoziţie a societăţii civile ucrainene în această scrisoare semnată de de către Ambasadoarea Statelor Unite la ONU, la Geneva, Bathsheba Nell Crocker.

Diplomaţia americană a avertizează că o invazie rusă a Ucrainei ar putea antrena abuzuri, de exemplu răpiri sau acte de tortură, şi ar putea ţinti disidenţi politici.

Kremlinul a denunţat, la mijlocul lui februarie, o ”isterie” americană privind Ucraina.

Secretarul de Stat american Antony Blinken a reiterat duminică faptul că Rusia este ”pe punctul de a invada” Ucraina.

Moscova dezminte aceste acuzaţii, în pofida faptului că a mobilizat 150.000 de oameni la frontiera Ucrainei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.