Schiorul britanic Gus Kenworthy a criticat sâmbătă atribuirea organizării Jocurilor Olimpice de iarnă Chinei , din cauza "atrocităţilor în ceea ce priveşte drepturile omului", informează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Când există atrocităţi în privinţa drepturilor omului în ţară şi o poziţie greşită faţă de drepturile LGBTQ, acest lucru trebuie să fie luat în considerare de CIO (Comitetul Internaţional Olimpic)”, a declarat sportivul de 30 de ani, care a ocupat locul 8 în finala la halfpipe.

"CIO ar putea ajuta la dictarea acestei schimbări insistând asupra anumitor probleme”, a adăugat el, indicând i-ar plăcea dacă Jocurile Olimpice "ar putea fi mai bune".

China este subiectul multor critici cu privire la situaţia din Xinjiang, o regiune din nord-vestul ţării, cu o majoritate musulmană. Asociaţiile pentru drepturile omului acuză Beijingul că s-a implicat din 2017 într-o presiune sistematică a uigurilor şi a altor grupuri etnice musulmane din regiune.

Medaliat cu argint la slopestyle în 2014 la Soci sub culorile americane, Kenworthy şi-a recunoscut homosexualitatea în 2015 şi este un susţinător puternic al drepturilor LGBTQ.



El a spus că doreşte ca CIO să adopte o abordare mai proactivă pentru a ajuta "oamenii marginalizaţi şi lipsiţi de drepturi, pentru că toată lumea urmăreşte competiţia şi există o oportunitate de a crea schimbări pozitive".

Cu tată american şi mamă britanică, Kenworthy a ales din 2019 să reprezinte Marea Britanie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.