Poliţiştii de frontieră din cadrul P.P.F. Henri Coandă, în colaborare cu lucrătorii vamali, au depistat o femeie, cetăţean brazilian, care a încercat să introducă în ţară aproximativ 1 kg de cocaină ingerată în stomac. În cauză, se efectuează cercetări, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic intern de droguri de mare risc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus reţinerea pentru 24 de ore a unei inculpate  cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic intern de droguri de mare risc.

Potrivit unui comunicat oficial, la data de 14.02.2022, persoana în cauză s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă şi, în urma controalelor dar şi a analizelor de risc efectuate de poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali, a rezultat suspiciunea că aceasta a ingerat droguri în vederea introducerii acestora pe teritoriul României. În acest context, inculpata a fost transportată la un spital unde, în perioada 15 - 17.02.2022, a eliminat cantitatea totală de aproximativ 1 kilogram de substanţă vâscoasă ce conţinea cocaină.

În cursul zilei de astăzi, inculpata va fi prezentată Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor din cadrul I.G.P.F. – Centrul de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti - Otopeni, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi al lucrătorilor din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor - Biroul Vamal de Frontieră Aeroport Otopeni Călători.

 

Poliţia de Frontieră transmite că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.