Autorităţile portugheze au salvat 22 de membri ai echipajului unei nave comerciale care naviga sub pavilionul Panama, la bordul căreia a izbucnit un incendiu, miercuri, în largul arhipelagului portughez Azore, anunţă joi salvatori, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cei 22 de membri ai echipajului au fost salvaţi toţi şi au fost transportaţi  la un hotel pe Insula Faial”, declară AFP un purtător de cuvânt al Marinei portugheze, care precizează că nu s-a înregistrat niciun rănit.

Nava ”Felicity Ace” se afla la 90 de mile marine (aproximativ 170 de kilometri) sud-vest de Insula Faial, în Azore, atunci când s-a dat alerta, în urma izbucnirii unui indendu în cală.

Originea incendiului era necunoscută imediat.

Incendiul de la bordul ”Felicity Ace”, care transporta automobile de înaltă gamă din Germania în Statele Unite, potrvit presei locale, ”a continuat să se extindă” joi, însă ”stabilitatea navei nu îngrijorează”, a declarat postului public RTP căpitanul portului Horta, la Faial, Joao Manuel Mendes Cabeças.

Remorchere din Gibraltar sunt ”aşteptate luni”, a pecizat el.

Echipajul - de naţionalitate rusă şi filipineză, porivit RTP - a fost evacuat iniţial la bordul petrolierului ”Resilient Warrior”, care şi-a schimbat ruta şi a venit la faţa locului pentru a participa la operaţiuni de salvare, după care a fost transportat către Insula Faial cuun elicopter militar, precizează Forţele aerene portugheze.

”Nu există niciun focar de poluare până în prezent”, a precizat Marina portugheză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.