Asociaţia Sports HUB, cu sprijinul partenerului strategic SuperUnited, a lansat programul GO Scholarship, care reuneşte unii dintre cei mai buni specialişti din sportul românesc. pentru a pregăti 35 de tineri sportivi şi sportive cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani, proveniţi, pentru început, din 10 discipline: baschet, handbal, volei, fotbal, atletism, scrimă, triatlon, ciclism, escaladă şi box. Bugetul proiectului în sezonul 2021-2022 este de aproximativ 330.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Asociaţia Sports HUB, cu sprijinul partenerului strategic SuperUnited, a lansat programul GO Scholarship, dedicat tinerilor sportivi şi sportive din România. Unii dintre cei mai buni şi experimentaţi specialişti din sportul românesc - preparatori fizici, nutriţionişti, kinetoterapeuţi, psihologi, consilieri de carieră, analişti de date şi manageri de proiect – şi-au unit forţele şi cunoştinţele dobândite în ani de zile de practică la cel mai înalt nivel pentru a oferi tot ce au mai bun unui număr de 35 de tineri sportivi şi sportive selectaţi în program, astfel încât aceştia să îşi îmbunătăţească performanţele sportive şi şcolare şi să facă faţă celor mai exigente cerinţe ale vieţii de zi cu zi”, anunţă asociaţia, într-un comunicat.

Lansarea proiectului a îmbrăcat forma unei discuţii deschise cu 12 personalităţi ale spaţiului public românesc - Andreea Esca, Dumitru Graur, Dani Oţil, Radu Paraschivescu, Vlad Arhire, Dan Filoti, Vlad Enăchescu, Ioana Cosma, Camelia Bălţoi, Cătălin Cârnu, Andru Nenciu şi Ana Maria Brânză. La unison, aceştia şi-au exprimat dorinţa de a vedea funcţional acest demers şi totodată susţinerea pentru acest proiect îndrăzneţ şi absolut nou pentru România.

”GO Scholarship este un proiect foarte drag mie. Este acel proiect care cred că va schimba în bine vieţile unor tineri. Am avut şansa să trec prin sisteme coerente atât din punct de vedere sportiv, cât şi educaţional şi mi-am dat seama cât de mult înseamnă un sistem suport pentru tinerele talente, pentru cluburi şi pentru părinţi. Vreau să cred că acum, prin GO Scholarship, am făcut primul pas pentru a crea contextul ideal astfel încât unii dintre sportivii selectaţi în program să devină atât campioni în sporturile practicate, cât şi oameni cu educaţia şi valorile necesare modelelor sociale cu care să ne mândrim. Şi mai sper că GO Scholarship va deveni, în timp, un model de bună practică, demn de urmat,” spune Virgil Stănescu, preşedinte al Asociaţiei Sports HUB şi cofondator al proiectului GO Scholarship.

Cei 35 de tineri sportivi şi sportive, cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani, provin, pentru început, din 10 discipline: baschet, handbal, volei, fotbal, atletism, scrimă, triatlon, ciclism, escaladă şi box. Tinerii au fost preselectaţi în urma recomandărilor venite de la federaţii sportive, cluburi şi specialişti din fiecare ramură sportivă, iar la începutul acestui an au trecut prin procesul de testare derulat de echipa de specialişti din programul GO Scholarship.

Pentru sezonul 2021-2022, alegerea lor s-a făcut în municipiul Bucureşti şi în zonele adiacente. În viitor, selecţia va fi extinsă la nivel naţional şi vor exista mai multe discipline sportive.

Bursele de performanţă GO Scholarship se acordă fiecărui sportiv şi sportivă pentru un an de zile şi se reconfirmă anual, în funcţie de interesul, progresul şi rezultatele acestora. Programul este o completare a pregătirii sportive şi educaţionale de care fiecare tânăr are deja parte şi îşi doreşte să ofere acestora susţinerea psihologică, emoţională şi fizică de care au nevoie pentru a face performanţă în disciplina lor şi pentru a face mai bine faţă exigenţelor din viaţa de zi cu zi.

Specialiştii din programul de burse GO Scholarship sunt: Dumitru Butilcă (preparator fizic), Erwah Alnablsi (preparator fizic), Claudiu Ilina (kinetoterapeut), Alexandru Marcu (nutriţionist), Cristian Olteanu (psihoterapeut), Claudia Rusu (consilier de carieră) şi Cătălin Gherman (analist de date).

"Atât ca sportivă de performanţă, cât şi, ulterior, ca manager, am realizat necesitatea şi beneficiile unui sistem bine pus la punct, gândit să vină în ajutorul sportivilor. De aceea, când am construit proiectul GO Scholarship, am avut tot timpul în minte dezvoltarea unui sistem performant prin care să le dăm ocazia celor admişi să-şi lărgească orizontul, să se depăşească de la o zi la alta şi să devină cea mai bună versiune a lor”, declară Ana Luca, manager şi cofondatoare a proiectului GO Scholarship. “De asemenea, încă de la început, una dintre preocupările noastre a fost să conturăm un proiect cu ample valenţe educaţionale, prin care să facilităm şi accesul părinţilor, reprezentanţilor cluburilor şi antrenorilor la cât mai multe informaţii relevante", a continuat aceasta.

Bugetul proiectului GO Scholarship în sezonul 2021-2022 este de aproximativ 330.000 de euro.  Cea mai mare parte a sumei este asigurată în primul an de funcţionare de partenerul strategic SuperUnited. Bugetul este transparent şi poate fi consultat pe site-ul www.goscholarship.ro.

“Consider această iniţiativă demnă de toată lauda. Sportul românesc are nevoie de astfel de proiecte şi faptul că în program sunt incluşi atleţi din mai multe ramuri sportive poate reprezenta o motivaţie în plus pentru fiecare tânăr sportiv care îşi doreşte să devină un campion! Ce mi se pare la fel de important este că pe lângă tinerii talentaţi, care sunt beneficiarii direcţi, vor avea acces la informaţii şi antrenori, părinţi sau reprezentaţi ai cluburilor, iar pentru ca un sportiv să performeze la cel mai înalt nivel este nevoie de o echipă întreagă şi de un sistem bine pus la punct. Felicitări iniţiatorilor, partenerilor GO Scholarship şi mult succes întregii echipe!”, a declarat din partea SuperUnited cea mai bună spadasină a lumii, de cinci ori la rând, Ana Maria Popescu (Brânză), recent retrasă din activitatea sportivă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.