Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că, dacă rata de vaccinare scade foarte mult, România va rămâne cu mai multe doze de ser împotriva COVID, iar în acest caz ele vor fi fie donate, fie revândute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, câte doze de vaccin trebuie să mai primească România în acest an şi dacă există vreun risc să rămânem cu ele. 
 
"În mod evident, dacă rata de vaccinare scade foarte mult, vom rămâne cu un excedent de vaccinuri, aşa cum se întâmplă în toate ţările europene, însă asta nu înseamnă că aceste doze nu îşi vor găsi utilitatea, fie aşa cum ştiu că a anunţat şi domnul ministru al Sănătăţii, fie vor intra într-un mecanism de donaţie, în sistemul COVAX, fie vor fi revândute, acolo unde va exista această solicitare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă. 
 
El a precizat că deocamdată nu este confirmat un calendar de livrare. 
 
"În ceea ce priveşte calendarul de livrare, nu am la acest moment un calendar confirmat pentru că nici companiile nu ne transmit care va fi o eşalonare a livrărilor, însă noi ne uităm întotdeauna şi la capacitatea de stocare în momentul de faţă şi în momentul în care atingem o capacitate de stocare pe cele trei tipuri de lanţ de frig: minus 80, minus 20 sau două grade, amânăm aceste tranşe şi dozele pot să fie revândute sau donate direct de la producător fără să mai fie recepţionate în România”, a transmis Valeriu Gheorghiţă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.