Vicepreşedintele PMP Ionuţ Simionca scrie, miercuri, pe Facebook, că Tribunalul Bucureşti a respins cererea formulată de preşedintele PMP, Cristian Diaconescu prin care ”acesta dorea să blocheze Congresul din 19 februarie şi, implicit, exprimarea democratică în PMP”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Toate deziformările aduse în spaţiul public de preşedintele Diaconescu şi de câţiva foşti membri de partid au fost demontate astăzi de instanţa judecătorească. Tribunalul Bucureşti a respins cererea formulată de domnul Diaconescu prin care acesta dorea să blocheze Congresul din 19 februarie şi, implicit, exprimarea democratică în PMP”, spune Simionca în postare. 
 
 
El mai arată că ”Congresul de sâmbătă, 19 februarie, va însemna un nou început pentru PMP şi pentru o Românie creştin-democrată”.
 
”Un nou început pe care membrii PMP şi susţinătorii partidului îl aşteaptă şi îl merită”, afirmă vicepreşedintele PMP. 

Preşedintele PMP Cristian Diaconescu a anunţat, recent, că, în calitate de preşedinte al PMP a convocat Congresul partidului pe data de 26 martie.

”Această postare este un comunicat adresat în special membrilor Partidului Mişcarea Populară deoarece aceştia nu au acces la grupurile de comunicare dedicate numai conducătorilor de organizaţii. Stimaţi Colegi, După cum aţi luat la cunoştinţă, în virtutea prerogativelor pe care le am ca preşedinte al partidului, în litera şi spiritul Statutului am convocat Congresul Partidului Mişcarea Populară pentru ziua de 26 martie 2022. Demersul meu nu este o replică adresată nimănui, ci o propunere decentă de a intra într-o logică a normalităţii şi colaborării. Reflexul democratic, firesc, este de a organiza congresul şi iată, am dat curs acestuia. Din punct de vedere legal, statutar, documentele şedinţei din 12 ianuarie 2022 sunt grav viciate şi consider că orice decizie luăm trebuie să plece de la respectarea contractului scris dintre noi, respectiv normele interne ale partidului”, a scris Cristian Diaconescu pe Facebook. 

Un număr de 55 de reprezentanţi ai PMP, între care 38 de lideri de filiale judeţene, îşi anunţă susţinerea pentru moţiunea lui Eugen Tomac pentru Congresul din 19 februarie. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.