Producătorul american de armament Remington a încheiat un acord cu familiile victimelor măcelului de la Sandy Hook, în 2012, potrivit unui document judiciar publicat marţi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Reclamanţii în această acţiune informează că s-a încheiat între părţi un acord de despăgubire”, se arată în acest document, publicat de familiile victimelor.

Presa americană scrie că acordul priveşte plata a 73 de milioane de dolari.

Familiile victimelor au dat în judecată producătorul de armament şi filiala acestuia Bushmaster, pe care au acuzat-o că a vândut în cunoştinţă de cauză o versiune a puştii semi-automate de tip AR-15 - o armă de tip militar ”deloc adaptată” unei utilizări civile.

Arma a fost folosită de către Adam Lanza, care a ucis 26 de persoane - inclusiv 20 de copii - la 14 decembrie 2012 în şcoala Sandy Hook, la Newton, în Connecticut.

Ea a fost folosită, de asemenea, în atacuri armate la Las Vegas, în 2017, soldat cu 58 de morţi, sau la Parkland, în Florida, în 2018, soldat cu 17 morţi.

”Atunci când militarii caută cea mai bună armă, cea mai ucigaşă, cea mai distrugătoare şi care să poată să fie folosită de către militarii noştri pentru ca ei să poată să omoare inamicii ţării noastre şi libertăţii noastre, ei caută AR-15”, a subliniat într-o conferinţă de presă avocatul familiilor, Joshua Koskoff.

În martie 2019, Curtea Supremă a statului Connecticut a stabilit că Remington poate fi judecat pentru a se stabili dacă publictatea pe care o face puştii de asalt are vreo responsabilitate în atacuri armate soldate cu un număr mare de victime.

În audieri, în noiembrie 2017, Joshua Koskoff a vizat marketingul Bushmaster care, în opinia sa, a prezentat puşca AR-15 în publicitatea pe care i-a făcut-o drept o armă de asalt.

”Această armă nu a fost promovată pentru sport sau auto-apărare”, denunţa el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.