Cea de-a doua ediţie a Buzău International Arts Festival se va desfăşura anul acesta între 20 august şi 20 septembrie, iar Caravana BIAF se va extinde şi va ajunge nu doar în mai mult de 10 localităţi din judeţul Buzău, ci şi la publicul din alte judeţe din regiune, anunţă organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Festivalul va aduce din nou concerte, spectacole de teatru şi filme în premieră, precum şi numeroasele evenimente care vor marca Anul European al Tineretului.

Evenimentul reuneşte şi în 2022 ediţiile cu numărul şapte ale Festivalului Internaţional de Film Buzău - BUZZ IFF şi Festivalului Internaţional de Teatru Independent COMIC 7 B, iar apelul pentru înscrieri la BUZZ IFF va fi lansat în data de 18 februarie.

Prima ediţie a Buzău International Arts Festival a constat într-o lună de întâlniri unice cu vedete din România şi de talie internaţională şi în numeroase evenimente culturale - film, teatru, concerte, expoziţii, spectacole stradale, lansări de carte, evenimente pentru copii, întâlniri cu oameni de cultură, conferinţe şi masterclass-uri.

Festivalul a adus o serie de premiere absolute la Buzău: vizita actorului Franco Nero, invitatul de onoare al festivalului, expoziţia de artă plastică a artiştilor Nicu Covaci (Phoenix) şi Valeriu Sepi, cvadrupla lansare de carte a regizorului Alexander Hausvater, un spectacol de teatru pentru copiii cu dizabilităţi şi unul cu marionete gigant, lansări speciale de carte şi multe altele.

BIAF 2021 a însemnat o premieră şi din punctul de vedere al organizării: mai mult de 30 de zile de festival desfăşurat nu doar în oraş, ci şi în locaţii din judeţ: Caravana BIAF a ajuns la Aluniş (Colţi), Râmnicu Sărat şi Berca, unde au avut loc weekend-uri de festival cu filme, spectacole de teatru şi evenimente pentru copii, de care s-au bucurat mii de spectatori.

Zeci de filme, spectacole de teatru, expoziţii de fotografie, expoziţii de artă plastică, masterclass-uri şi ateliere pentru cei mari şi cei mici, concerte, zeci de voluntari, acţiuni de stradă pentru promovarea festivalului, invitaţi speciali şi multe premiere, toate acestea au făcut din ediţia 2021 a Buzău International Arts Festival un succes de public, iar din oraşul Buzău, un hub cultural regional.

Au fost la Buzău cu ocazia #BIAF2021: Franco Nero, Alexander Hausvater, Nicu Covaci şi trupa Phoenix (Costin Adam, Lavinia Săteanu, Cristi Gram, Vlady Săteanu şi Flavius Hosu), Irina Margareta Nistor, Adelin Petrişor, Cristian China-Birta, Valeriu Sepi, regizorii Nae Caranfil, Daniel Sandu (Tata mută munţii), Dan Dinu (România sălbatică), Claudiu Bleonţ, Tudor Istodor, Anca Sigartău, Ion Ionuţ Ciocia, Maria Răducanu, White Mahala, Silvia Dumitrescu, Stones Free (Florin Ochescu, Alex Tomaselli, Lucian „Clopo” Cioargă) şi mulţi alţii.

Ediţia BIAF 2022 va reuni zeci de evenimente care vor avea loc, vreme de o lună, atât în aer liber, în parcuri, pe străzile oraşului, precum şi în săli şi online, gândite pentru publicul de toate vârstele, inclusiv pentru copii, ce vor avea din nou parte de evenimente dedicate lor.
Buzău International Arts Festival este organizat de Asociaţia CulturAll şi Asociaţia Bulevardul Culturii, în parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău şi cu Centrul Cultural şi Educaţional Alexandru Marghiloman.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.