Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că nu se poate imagina România educată fără lectură, educaţie şi cultură şi că trebuie găsite cele mai atractive mijloace pentru a convinge tinerele generaţii de importanţa lecturii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sorin Cîmpeanu a participat, marţi, la un eveniment dedicat Zilei Lecturii, la Biblioteca Central Universitară din Bucureşti. 
 
"Lectura creează legături profunde şi statornice în rândul tinerei generaţii, lectura îi ajută pe copii să viseze, îi ajută să înţeleagă, îi ajută să ajungă în toate colţurile lumii, îi ajută să participe la aventuri, îi ajută în ultimă instanţă să devină cetăţeni activi ai acestei ţări. Nu se poate imagina o Românie educată fără lectură şi educaţie şi cultură. Este o şansă să fi putut decide că astăzi, şi îmi place să cred că în fiecare an de acum încolo, în ziua de 15 februarie, în toate şcolile şi grădiniţele din România, într-un interval de trei ore, vom putea să acordăm importanţa cuvenită lecturii. Este un proiect la care sunt convins că au înţeles să participe toţi colegii noştri educatori, învăţători, profesori. Este un proiect care va dăinui şi care în măsura posibilului va crea din lectură un obicei cotidian chiar şi într-o ţară în care mai puţin de 10% din cetăţeni cumpără o carte în fiecare an. Va trebui să găsim cele mai atractive mijloace pentru a convinge tinerele generaţii de importanţa lecturii”, a declarat ministrul Educaţiei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.