Premierul Ontario Doug Ford a anunţat luni că certificatul de vaccinare urmează să fie abandonat - începând de la 1 martie - în această provincie, epicentrul contestării măsurilor sanitare împotriva covid-19 în Canada din ianuarie încoace, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vom renunţa la paşaportul” vaccinal la 1 martie, a anunţat într-o conferinţă de presă Doug Ford.

Marea majoritate a locuitorilor provinciei este vaccinată, iar vârful infectărilor cu varianta omicron a SARS-CoV-2 a trecut, a argumentat el.

O ridicare a măsurilor santare anticovid este reclamată de către contestatari, care blochează - de peste două săptămâni - capitala federală canadiană Ottawa, situată în Ontario.

Pentru a-i pune capăt, premierul canadian Justin Trudeau ar urma să folosească legea măsurilor de urgenţă, potrivit postului CBC.

Această lege poate fi invocată în în cazul unei ”crize naţionale” şi oferă Guvernului canadian mai multă putere pentru a-i pune capăt.

Trudeau urma să dscute cu toţi premierii provinciilor canadiene.

În Ontario, începând de la 17 februarie, ”vom ridica toate limitările, ma puţin în sălile de concert, teatre şi evenimente sportive, care vor fi limitate la 50%”, a anunţat Doug Ford.

”Suntem în măsură să ne accelerăm planul de redeschidere” în urma unei scăderi a numărului spitalizărilor şi cazurilor, a declarat el.

Ontario este cea mai populată provincie din Canada şi a reimpus, la fel ca alte provinciii canadiene, la sfârşitul lui decembrie, măsuri foarte stricte, unele dintre cele mai restrictive din lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.