Un bărbat a fost linşat într-o localitate din centrul Pakistanului de zewci de oameni care îl acuzau că a ars pagini din Coran. Mai multe persoane au fost arestate, au anunţat autorităţile locale, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Imran Khan a cerut să se ia măsuri împotriva mulţumii şi a poliţiştilor care nu au intervenit, ci au stat şi au privit.

Un purtător de cuvânt al guvernului a precizat că 60 de oameni suspectaţi în implicare în linşaj au fost arestaţi. Alţi suspecţi urmează să fie identificaţi din imaginile filmate de sătenii din localitatea Tulamba.

Mulţimea furioasă s-a strâns la o moschee sâmbătă seară, după ce fiul liderului spiritual local a anunţat că a văzut un bărbat care ardea pagini din Coran, a precizat Munawar Hussain, reprezentant al poliţiei.

În momentul în care au sosit poliţiştii, bărbatul era inconştient, legat de un copac, a explicat Hussain, adăugând că mulţimea a atacat apoi poliţia.

Hussain a spus că bărbatul linşat, Muhammad Mushtaq, avea aproxiamtiv 50 de ani şi părea să aibă probleme psihice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.