Australia a anunţat că evacuează ambasada sa de la Kiev, situaţia de la frontiera Ucrainei cu Rusia deteriorându-se rapid, iar premierul Scott Morrison i-a cerut Chinei să ia atitudine în privinţa actualei crize, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statele Unite şi Europa au avertizat că Rusia ar putea invada Ucraina în orice moment.

Personalul de la ambasada Australiei la Kiev a fost trimis la un birou provizoriu la Lvov, oraş din vestul Ucrainei, situat la aproximativ 70 de kilometri de graniţa cu Polonia, a precizat ministrul australian de Externe, Marise Payne. “În sfătuim în continuare pe australieni să părăsească imediat Ucraina cu zboruri comerciale”, a afirmat Payne.

Scott Morrison a declarat că situaţia “ajunge într-un stadiu foarte periculos” şi a adăugat că acţiunile Rusiei de ameninţare şi ‘bullying’ la adresa Ucrainei sunt inacceptabile.

Morrison, al cărui guvern are relaţii reci cu China, a făcut un apel către Beijing să ia atitudine în privinţa Ucrainei, în contextul în care China a criticat o întâlnire a miniştrilor de Externe din SUA, Australia, Japonia şi India la Melbourne, săptămâna trecută.

“Guvernul chinez este bucuros să critice Australia... şi totuşi rămâne extrem de tăcut în privinţa trupelor Rusiei masate la frontiera cu Ucraina”, a spus premierul Scott Morrison într-o conferinţă de presă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.