Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, şi Gianni Infantino, preşedintele FIFA, au vorbit, joi, în cadrul unei videoconferinţe, despre provocările privind sănătatea în timpul Cupei Mondiale 2022 de la Qatar (21 noiembrie-18 decembrie), informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Qatarul va găzdui 32 de echipe naţionale şi FIFA a primit deja cereri pentru 17 milioane de bilete, dar nu toate vor fi rezolvate, într-o primă rundă de rezervări care tocmai s-a încheiat. Spectatorii au fost în mare parte ţinuţi departe de ultimele două ediţii ale Jocurilor Olimpice, la Tokyo în august, şi din nou în această iarnă la Beijing, cu excepţia invitaţiilor limitate.

Astfel, preşedintele OMS a evidenţiat "provocările speciale" cu care se vor confrunta FIFA şi comitetul de organizare a Cupei Mondiale din Qatar: "Lecţiile pe care le vom învăţa din experienţa Qatarului la această Cupă Mondială vor ajuta la proiectarea măsurilor de sănătate şi siguranţă pentru alte mari evenimente”, a afirmat directorul general al OMS.

Fotbalul are responsabilitatea de a "asigura că nu va fi doar cea mai bună Cupă Mondială din istorie, ci şi cea mai sănătoasă”, a afirmat Gianni Infantino, asigurând că standardele de sănătate şi siguranţă în Qatar vor servi drept "reper pentru viitoarele evenimente mondiale la acest nivel". OMS lucrează în strânsă legătură cu guvernul Qatar pe mai multe teme de protecţie a sănătăţii, în ceea ce priveşte bolile infecţioase, riscurile de otrăvire, precum şi asupra coordonării şi comunicării care vor fi implementate în cadrul competiţiei mondiale.

"Chiar dacă pandemia este încă aici, cu noi, putem începe să vedem luminiţa de la capătul tunelului”, a declarat Hassan Al-Thawadi, secretarul general al Comitetului Suprem de Organizare pentru Cupa Mondială.

Potrivit acestuia, "pandemia a dat un nou sens” acestei Cupe Mondiale. El spune că este "optimist, dar prudent” şi speră că Qatar va fi "prima ţară care va permite cu adevărat strângerea de fani din întreaga lume de la începutul crizei de sănătate".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.