Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat, miercuri, că în România sunt sute de localităţi ca Bolintin Vale, o comunitate în care 80-90% din populaţie nu declară niciun venit, precizând că toată lumea se întreabă din ce trăiesc şi cu ce se ocupă aceşti oameni. El a anunţat că aceste comunităţi trebuie atent monitorizate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“În ceea ce priveşte măsurile pe care le-am luat şi analiza pe care am făcut-o pe toate acele puncte negre, cum le-am numit eu în declaraţia de presă după incidentele de la Bolintin Vale, fiecare inspector şef de poliţie judeţeană va prezenta în raportul de bilanţ de la Bucureşti, această analiză la nivelul judeţului pe care îl coordonează şi funcţie de analiza lor şi de discuţiile pe care le vom avea acolo, vom lua măsuri la nivelul fiecărui judeţ în parte. În România, din păcate, sunt sute de Bolintin Vale, în care o comunitate cu 15.000 de locuitori are un grad de ocupare să spun activităţi declarate de 5, 10, 15% ,restul de 80 - 90% nedeclarând niciun venit. Ne întrebăm cu toţii din ce trăiesc şi cu ce se ocupă. Şi aceste comunităţi trebuie atent monitorizate şi din punctul nostru de vedere al MAI”, a declarat Lucian Bode, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa. 
 
Oamenii au ieşit din nou în stradă, în luna ianuarie, în localitatea Bolintin Vale din judeţul Giurgiu, pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de acţiunile pe care autorităţile le întreprind în cazul unei familii despre care localnicii susţin că îi terorizează.
 
Protestul a avut loc după ce un localnic, tatăl a doi copii, a murit după ce a fost lovit în cap cu o piatră de unul dintre membrii familiei pe care localnici o acuză.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.