Un incendiu a fost controlat de către pompieri şi echipe EDF, în weekend, ”în partea nenucleară” a Centrelei Nucleare Cruas-Meysse, în departamentul Ardèche (sud-est), a confirmat compania dezvăluiri în presa franceză, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Intervenţia pompierilor şi echipelor EDF a permis să de declare stingerea focului (duminică, la ora locală) 12.37 (13.37, ora României), potrivit EDF. ”Situaţia era controlată, iar echipele urmau să fie demobilizate treptat, în acord cu (Autoritatea Siguranţei Nucleare) ASN”, a precizat compania.

O alarmă de incendiu s-a declanşat duminică, la ora locală 11.15 (12.15, ora României), ”în urma încălzirii unei ţevi de ventilaţie în sala maşinilor Unităţii de Producţie nr. 1, în partea nenucleară a instalaţiilor”.

”Prin aplicarea procedurilor de gestionare a acestui tip de eveniment, planul de urgenţă intern de «incendiu în afara zonei controlate» a fost pus în aplicare, pentru a se avea la dispoziţie toate competenţele necesare în cazul unei evoluţii defavorabile a situaţiei”, precizează EDF.

”Primele elemente ale analizei arată că ţeava s-a topit şi a antenat o degajare de fum”, precizează  EDF.

Potrivit exploatantului, incidentul nu a afectat funcţionarea Unităţii de Producţie nr. 1, care ”funcţionează la toată puterea”.

”Unităţile 2 şi 3 sunt, de asemenea, la dispoziţia reţelei”, iar ”Unitatea nr. 4 este oprită în vederea realizării vizitei parţiale” de sâmbătă.

Franţa are o disponibilitate mai mică a parcului nuclear, din cauza unui calendar de mentenenaţă încărcat, perturbat de carantine în 2020.

Gestionarul reţelei electrice RTE a anunţat vineri că este foarte atent ”la sfârşitul iernii” în aprovizionarea ţării.

Pentru a-şi acorda o marjă, Guvernul şi-a relaxat limitele de utilizare a ultimelor centrale pe cărbune în această iarnă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.