Cel puţin şapte persoane au murt în Rusia, din cauză că au fost intoxicate cu un produs chimic folosit în cadrul unor examene medicale, anunţă vineri autorităţile, care au arestat doi medici, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comitetul rus de anchetă, însărcinat cu principalele investigaţii criminale, anunţă că victimele au murit în decembrie şi ianuarie, după ce au primit îngrijiri la Centrul de consultaţii şi diagnostic ne. 1, un spital public din Sankt Petersburg.

”Acest centru a îngrijit mult timp populaţia folosind un produs chimic industrial care nu este înscris pe lista oficială a medicamentelor şi care nu îndeplineşte normele de siguranţă”, anunţă într-un comunicat Comitetul rus de anchetă.

Presa rusă scrie că este vorba despre sulfat de bariu - o substanţă pe care pacienţi o beau în vederea unor radiograffi ale esofagului, stomacului şi intestinului subţire.

Potrivit presei, victimele începeau să se simtă rău la câteva ore după procedură.

Comitetul rus de anchetă anunţa la 28 ianuarie moartea primilor trei pacienţi şi adăuga că alte peste 20 de persoane sufereau de probleme de sănătate, în diverse grade de gravitate, în urma acestor examene.

Anchetatorii au anunţat că au arestat-o pe directoarea Secţiei de radiologie şi pe medicul-şef al instituţiei.

Acesta din urmă a fost inculpat cu privire la ”omor prin imprudenţă”.

Comitetul rus de anchetă anunţă că a lansat verificări la întreprinderea care a furnizat produsul chimic mortal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.