O şcoală primară dintr-un sat prahovean trece la cursuri online, începând de luni, după ce singurul învăţător al şcolii s-a îmbolnăvit de COVID-19. Şi în oraşul prahovean Urlaţi, liceul îşi suspendă cursurile săptămâna viitoare din cauză că opt profesori au fost diagnosticaţi cu infecţia cu SARS-CoV-2 şi nu are cine să le ţină locul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a adoptat, vineri, o hotărâre privind aprobarea desfăşurării activităţii didactice în sistem online, pentru o perioadă de 5 zile, pentru Liceul Teoretic ”Brâncoveanu Vodă” din oraşul Urlaţi şi pentru Şcoala Primară din satul Trenu, comuna Chiojdeanca, începând din 7 februarie.
 
Şcoala din satul Trenu, unde 12 copii de clasa pregătitoare şi clasa întâia învaţă în sistem simultan, este nevoită să îşi suspende cursurile după ce singurul învăţător s-a infectat cu SARS-CoV-2. 
 
La liceul din Urlaţi, sunt diagnosticaţi cu COVID-19 opt profesori, iar unitatea de învăţământ se află în imposibilitatea de a asigura suplinirea acestora, având în vedere numărul mare de ore alocat fiecăruia. 
 
În judeţul Prahova, rata de incidenţă a infecţiilor cu coronavirus raportată vineri este de 11,49 cazuri la 1.000 de locuitori. În timp ce în ultimele 24 de ore în judeţ s-au înregistrat peste 1.400 de noi îmbolnăviri, numărul celor nou vaccinaţi cu prima doză de ser anti-COVID depăşeşte cu puţin o sută.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.