Direcţia de Sănătate Publică Buzău are întârzieri în realizarea anchetelor epidemiologice, în urma creşterii fără precedent a numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Miercuri, sunt raportate în acest judeţ 1.009 infectări, cea mai mare raportare zilnică de la începutul pandemiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform raportului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buzău, miercuri se înregistrează 1.009 infectări cu coronavirus, dintre care 943 de infectări şi 66 de reinfectări, la un total de peste 1.720 de teste efectuate. Peste 4.000 de persoane sunt în carantină sau izolare, fiind fie pozitive, fie contacţi ai unor cazuri confirmate.

Aceastea sunt cele mai mari numere înregistrate în Buzău, de la debutul pandemiei de coronavirus.

Ca urmare, Direcţia de Sănătate Publică înregistrează unele întârzieri în efectuarea anchetelor epidemiologice, fiind căutate, la nivelul instituţiei, dar şi al Prefecturii judeţului, soluţii pentru atragerea resursei care să contribuie la realizarea acestor anchete.

"Căutăm soluţii pentru anchetele epidemiologice, care într-adevăr au ceva întârzieri. Încercăm să atragem resurse umane noi. Ne gândim la personalul din centrele de vaccinare şi la asistenţii comunitari din localităţi. Primăria Buzău ne-a pus la dispoziţie deja resursa din cabinetele şcolare, fiind vorba de medicii cu specializarea stomatologie, dar căutăm şi alte soluţii care să vină în sprijinul DSP Buzău în efectuarea anchetelor epidemiologice", a declarat prefectul de Buzău, Daniel Ţiclea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.