Deputatul Violeta Alexandru a anunţat, marţi, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, constituirea grupului parlamentar al deputaţilor independenţi de dreapta, ea invocând mai multe decizii ale Curţii Constituţionale. Preşedintele Camerei, Marcel Ciolacu, a afirmat că solicitarea deputaţilor a fost trimisă la comisia juridică pentru un punct de vedere. Liderul grupului PNL din Cameră, Gabriel Andronache a spus că solicitarea nu este constituţională şi că deputaţii care au plecat de la PNL vor rămâne neafiliaţi, nu vor avea grup parlamentar, acest punct de vedere urmând a fi susţinut şi în comisia juridică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Violeta Alexandru a precizat că informarea făcută în plen se bazează pe articolul 13 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, şi pe o decizie a Curţii Constituţionale se stipulează foarte clar că nu este contrară Legii fundamentale constituirea unui grup nou parlamentar, pe parcursul legislaturii, cu condiţia ca acesta să nu reprezinte în Parlament mandate obţinute în alegeri. "Nu este cazul nostru, am demisionat din PNL, nu suntem membri ai vreunei alte formaţiuni politice, respectiv nu suntem membri sub vreo siglă care să fi candidat, să fi pierdut alegerile. Nu avem nicio afiliere politică în acest moment", a spus Violeta Alexandru, în plen. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu a declarat că cererea făcută de Forţa Dreptei a fost pe ordinea de zi a Biroului Permanent şi a fost trimisă la comisia juridică, pentru un punct de vedere. ”O să ne răspundă cât de curând la această solicitare”, a precizat Ciolacu. Liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache a venit şi el la tribună, arătând că la Biroul Permanent s-a discutat despre scrisoarea deputaţilor neafliliaţi, despre intenţia de a deveni un grup. ”Decizia CCR nu spune ceea ce spun ei în scrisoare, dimpotrivă, s-a respins exact ceea ce ei solicită, înfiinţarea iunui nou grup parlamentar”, a mai spus Andronache, precizând că sunt mai multe argumente împotriva constituirii unui astfel de grup. ”Îi stimez pe colegii mei neafliliaţi, dar vor rămâne neafiliaţi”, a mai arătat Gabriel Andronache. Violeta Alexandru a declarat că nu există nicio prevedere în Regulamentul Camerei prin care comisia juridică să dea un punct de vedere pentru înfiinţarea grupului parlamentar şi a arătat că în plen se face doar o informare din partea noului grup privind înfiinţarea acestuia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.