Avioane şi nave japoneze încercau marţi să localizeze doi piloţi ai unui avion de vânătoare de tip F-15 care, cred autorităţile, s-a prăbuşit în mare luni, a anunţat Guvernul japonez, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un fragment din fuzelajul aeronavei a fost găsit, însă autorităţile caută în continuare două persoane care se aflau la bord, a declaart presei un purtător de cuvânt al Guvernului, Hirokazu Matsuno..

Urma avionului a fost pierdută deasupra Mării Japoniei, la puţin timp după ce a decolat într-o misiune de antrenament, luni după-amiaza, în timp ce se afla la cinci kilometri de baza aeriană Komatsu, în departamentul Ishikawa (centru).

”Presupunem că avionul s-a prăbuşit, pentru că un fragment din fuzelaj a fost găsit în zonă”, a precizat Hirokazu Matsuno.

”Se depun toate eforturile” în vederea localizări membrilor echipajului, iar la căutări iau parte avioane din cadrul Forţei japoneze de autoapărare şi nave din cadrul Pazei de Coastă, a anunţat el.

Cauza probabilă a accidentului nu a fost anunţată, iar Ministerul japonez al Apărării nu a decis să imoblizeze avioanele F-15.

În 2019, un avion de vânătoare de tip F-35A japonez s-a părbuşit în mare, iar operaţiuni importante de căutare au fost lansate atunci într-o încercare de a găsi corpul pilotului şi epava - care ascunde secrerte tehnologice -, însă au fost abandonate după două luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.