Comisarii Gărzii de Mediu Buzău au fost sesizaţi cu privire la deversarea pe câmp a apelor reziduale de la o firmă de prelucrarea peştelui. După verificări, comisarii au stabilit că firma nu deţinea deloc autorizaţie de mediu pentru activitatea prestată, iar deşeurile rezultate din activitate erau arse într-o instalaţie improvizată. ÎN plus, apele reziduale ajungeau pe câmp, afectând o fermă de păsări din apropiere. În urma controlului au fost aplicate amenzi în valoare de 130.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Comisariatului Judeţean Buzău al Gărzii Naţionale de Mediu, angajaţii instituţiei au verificat o sesizare privind deversarea apelor reziduale rezultate în urma prelucrării peştelui de către o societate comercială din Buzău. 

Astfel, în urma verificărilor în teren, echipa de comisari a constatat societatea nu deţinea niciun fel de autorizaţie de mediu pentru activitatea desfăşurată.  

Mai mult, apele uzate tehnologice rezultate din activitatea de prelucrare a peştelui se evacuau prin intermediul unor conducte şi a unui decantor, pe terenurile aferente construcţiei, inclusiv se scurgeau în incinta unei ferme de creştere păsări.  

De asemenea, deşeurile hârtie/carton/plastic şi altele rezultate din această activitate se incinerau într-o instalaţie neautorizată. 

În urma controlului, comisarii de mediu au aplicat 3 sancţiuni în valoare totală de 130.000 lei şi au impus o serie de măsuri agentului economic pentru reglementarea activităţii din punct de vedere al protecţiei mediului.  

A fost interzisă desfăşurarea activităţii fără autorizaţie de mediu precum şi  evacuarea de ape uzate în locuri neautorizate, cât şi incinerarea deşeurilor. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.