O furtună a măturat estul Germaniei în noaptea de sâmbătă spre duminică, o persoană a fost ucisă de un panou electoral trântit de rafale de vânt, iar alte două persoane au fost rănite grav în alte incidente, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Traficul feroviar la mare disatanţă a fost întrerupt sâmbătă seara în mai multe regiuni din nordul şi estul Germaniei, între Hamburg, Berlin şi Bremen, iar duminică era perturbat din cauza căderii unor arbori sau crengi pe şine.

Serviciile meteorologice au avertizat duminică cu privire la faptul că urmează aă aibă loc rafale violente de vânt atât în aceste regiuni, cât şi în sudul Germaniei.

La Beelitz, în apropiere de Berlin, un bărbat în vârstă de 58 de ani a fost ucis sâmbătă seara de un panou electoral, luat de vânt, în timp ce se plimba împreună cu partenera sa, scrie presa locală, care citează poliţia.

La Bremen, un copac a căzut peste un trecător şi l-a rănit grav, potrivit pompierilor.

În landul Mecklenburg-Pomerania Occidentală (nord-est), un motociclist a a fost rănit grav după ce a lovit un arbore căzut pe drum.

În total, zece vehicule au lovit crengi sau copaci trântiţi la pământ în landul Neubrandenburg (est), a anunţat duminică poliţia.

Numeroase maşini parcate au fost avariate de copaci trântiţi la pământ de rafale de vânt.

La Berlin, pompieri au cerut populaţiei să rămână înăuntru, în contextul în capitală bate un vânt puternic începând de sâmbără seara.

Hamburgul a fost afectat, de asemenea, de aceste intemperii, iar celebra piaţă de peşte de pe malul Elbei a fost inundată.

Niciun tren nu circula duminică între Hamburg şi staţiunea balneară Binz, pe coastă, la Marea Baltică, anunţă Deutsche Bahn, şi nici între Berlin şi Binz.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.