PNL Ilfov a transmis, vineri, un comunicat oficial al preşedintelui filialei, Hubert Thuma, în care se arată că formaţiunea condamnă ferm orice formă de violenţă. Ca urmare a evenimentului de ieri, domnul consilier Ene a fost suspendat din toate funcţiile de conducere din partid, până la finalizarea anchetei, anunţă preşedintele PNL Ilfov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Partidul Naţional Liberal, prin filiala Ilfov pe care o conduc, condamnă ferm orice formă de violenţă, iar valorile şi principiile liberale sunt esenţiale pentru orice membru al echipei noastre. Ca urmare a evenimentului de ieri, domnul consilier Ene a fost suspendat din toate funcţiile de conducere din partid, până la finalizarea anchetei. PNL Ilfov se delimitează de acest tip de comportament şi susţinem că violenţa de orice fel niciodată nu va aduce beneficii celor care au crezut în noi şi ne-au mandatat să îi reprezentăm”, se arată în comunicat. 
 
Thuma mai spune că ”nu tolerează ameninţările de orice natură şi comportamentele violente, pentru că astfel de comportamente nu trebuie tolerate într-un stat de drept”.
 
”De aceea, considerăm necesar ca toţi cei ce care se regăsesc în astfel de situaţii să apeleze la instituţiile statului. Acei politicieni care consideră că instituţiile sunt la cheremul conducătorului politic arată de fapt comportamentul acestora în funcţii publice. Am încredere că plângerea penală depusă de doamna consilier îşi va urma cursul, fiind soluţionată de organele abilitate. Îndemn colegii din toate partidele să dea dovadă de responsabilitate, să nu amplifice, să nu generalizeze şi să nu pună etichete nefundamentate. Le cer colegilor mei să dea dovadă de calm, înţelepciune şi maturitate, şi să nu uite scopul pentru care am fost aleşi: să facem tot ce ne stă în puterea şi în priceperea noastră pentru binele ilfovenilor”, spune liderul PNL Ilfov. 
 
PNL Ilfov va fi mereu un sprijin real comunităţii pe care o reprezintă, cu scopul de a ajuta la transformarea sa în cel mai bun loc din România în care să trăieşti, să munceşti şi să te relaxezi, se mai menţionează în comunicat. 
 

Reprezentanţii USR afirmă că o consilieră locală din Mogoşoaia, Felicia Ienculescu-Popovici, a fost agresată verbal şi fizic, joi seară, la o şedinţă, de către doi consilieri locali - Valentin Ene (PNL) şi Dinu Gheorghe (PMP), unul dintre ei spunându-i că "şi dacă face puşcărie, o bagă în scaun cu rotile". Ienculescu-Popovici anunţă că a depus plângere la Poliţie.

"Îi cer ministrului de Interne Lucian Bode ca instituţiile pe care le conduce nu doIar să iniţieze o anchetă, ci să-i ofere şi protecţie colegei noastre. Este inadmisibil ca, sub guvernarea PNL-PSD, fiecare să-şi facă dreptate cu pumnul", afirmă liderul USR, Dacian Cioloş.

Pe de altă parte, liderul PMP Cristian Diaconescu transmite că "aşa cum PMP a sancţionat în trecut agresivitatea promovată de unele formaţiuni politice, în egală măsură vom condamna public orice fel de gest violent în exercitarea mandatului politic".

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.