Cântăreţul americano-canadian Neil Young şi-a retras muzica de pe Spotify, după ce a acuzat platforma de streaming că dezinformează oamenii în legătură cu vaccinurile anti-Covid, prin faptul că găzduieşte podcastul popular şi controversat al actorului şi prezentatorului Joe Rogan, el confirmând miercuri decizia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vreau să mulţumesc pentru solidaritate casei de discuri Warner Brothers-Reprise Records care mă susţine în decizia mea de a retrage toată muzica de pe Spotify”, a scris muzicianul în vârstă de 76 de ani pe site-ul său, indicând faptul că platforma reprezintă 60% din veniturile sale  generate de streaming. 

Neil Young are 2,4 milioan e de abonaţi şi mai mult de 6 milioane de ascultători pe lună pe Spotify, lider mondial în streaming muzical. 

Dar podcastul lui Joe Rogan, un conţinut exclusiv al platformei, care adună milioane de ascultători, a fost numărul unu pe Spotify în 2021. 

„Spotify a devenit un loc al dezinformării potenţial mortale despre Covid. Miniciuni vândute contra banului”, a spus Neil Young în mesajul său. 

Prolificul cântăreţ, cunoscut pentru melodii precum „Heart of Gold” şi „Harvest Moon”, a citat de asemenea o scrisoare a mai mult de 200 de medici şi cercetători, care cereau recent platformei să acţioneze după un episod „foarte controversat” din emisiunea „The Joe Rogan Experience” (JRE), difuzată pe 31 decembrie. „Acest episod este criticat pentru că a promovat teorii ale conspiraţiei fără fundament şi JRE are un trecut îngrijorător în difuzarea de informaţii false, în special în privinţa pandemiei de Covid-19”, au scris ei. 

Miercuri, la ora 23.00 GMT, muzica sa era încă disponibilă pe platformă, dar ea va fi retrasă în orele următoare, potrivit The Wall Street Journal.

„Am retras mai mult de 20.000 de episoade de podcasturi în care s-a vorbit despre Covid, de la începutul pandemiei. Regretăm decizia lui Neil Young de a-şi retrage muzica de pe Spotify, dar sperăm să-l primim din nou în curând”, a transmis un purtător de cuvânt al platformei, citat de mai multe mass-media americane.  

Popularul Joe Rogan, al cărui contract cu Spotify anul trecut a fost estimat la 100 de milioane de dolari, este acuzat că a descurajat vaccinarea în rândul tinerilor şi că a îndemnat la folosirea unui tratament neautorizat, ivermectina, contra virusului. 

„Ei îl pot avea pe Rogan sau pe Young. Nu pe amândoi”, a afirmat Neil Young, al cărui recent album „Barn” a fost lansat la sfârşitul anului  2021. Cântăreţul de folk-rock cu o lungă carieră a spus că speră ca şi alţi artişti şi case de discuri să-i urmeze exemplul. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.