Pentru cât este casa de mare, pardoseala neacoperită nu este o idee bună. Deşi într-o oarecare măsură este practic astfel, din punct de vedere al confortului nu sunteţi prea avantajaţi. Preferaţi să alegeţi covoare în orice încăpere, inclusiv covoare traverse. Acestea sunt regăsite şi la Faria, iar ofertele sunt destul de avantajoase pentru orice buget.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Denumite sugestiv covoare traverse, acestea sunt potrivite în spaţii înguste, îndeosebi în zonele de trecere dintr-o încăpere în alta, în băi şi bucătării înguste, dar mai ales în holuri. Deşi la prima vedere vă gândiţi ce poate fi atât de greu de ales un covor, în fapt alegerea poate fi una dificilă.

Iată un scurt şi practic ghid despre alegerea covoarelor traverse:

# Culoare

Nu orice culoare este potrivită. Dacă vorbim de un hol vă condiţionaţi de mai puţine elemente şi mai puţin mobilier. Nu veţi da greş cu tonuri neutre. De preferat ca acele covoare închise la culoare să fie evitate în spaţii înguste, în holuri slab luminate sau unde pereţii sunt încărcaţi cu model, cu tapet spre exemplu. Regula simplităţii poate fi aplicată aici.

Anul acesta în designul de interior o recomandare la capitolul culoare este verdele, cel cald şi plăcut, precum guacamole. Iată una din variantele de culoare pentru covorul traversa!

# Design

Printul unui covor, chiar şi în cazul celor traversă, este cel care aduce un efect vizual deosebit. Nu vă sfiiţi să vă jucaţi cu printurile, sunt poate unul din cele mai simple şi accesibile moduri prin care să faceţi încăperile diferite, cu un impact wow. Spre exemplu, o traversă disponibilă la faria.ro cu design piatră de rău ne face să ne gândim că suntem efectiv cu picioarele pe pietre. Un efect cât se poate de realist şi interesant.

În cazul traverselor este cu atât mai uşor şi mai practic să alegeţi design cu linii verticale. Efectul va fi de alungire, o iluzie optică care poate fi chiar necesar în încăperea voastră.

# Dimensiune

Orice lucru care nu este potrivit ca dimensiune deranjează vizual. Aşa cum faceţi ajustarea la croitor cu orice articol vestimentar pe care îl purtaţi, când vine vorba de covoare nu lăsaţi nimic la întâmplare.

La Faria.ro veţi găsi oferte nu doar în privinţa covoarelor, ci şi pentru serviciul de ajustare pe lungime, surfilare implicit. Puteţi cumpăra covorul dorit şi fără surfilare, cu surfilare single sau dublă.

Covoarele, nelipsite din casele noastre

Orice covor, indiferent ce dimensiuni are, aduce un plus de căldură. Dacă zona în care îl plasaţi are trafic intens alegeţi un covor în consecinţă - spre exemplu cele moi şi pufoase, groase, nu doar că reţin mai mult praf, însă vor fi şi uzate intens de călcatul frecvent. Traversele sunt ideale în zonele de tranziţii în mod special sau în bucătării ori băi înguste. Pentru simetrie optică, preferaţi să lăsaţi la capetele covoarelor o zonă liberă, de 10 până la 15 cm.

Unde nu punem traverse? În pragul uşii, în zonele în care avem deja un covor, dar care nu acoperă integral pardoseala, mai ales dacă acesta nu este cu design similar.

Oferte de la Faria

Inspiraţi-vă în alegerile făcute şi descoperiţi faria.ro. Traversele aici sunt disponibile cu un cost ce ţine cont de metru liniar, sunt cu plus sau fir tăiat, într-o varietate de culori, de stiluri şi grosimi diferite de asemenea.

Pentru încăperile în care aveţi plăci ceramice, iar acestea sunt alunecoase, preferaţi ca acel covor ales să fie şi antiderapant, pentru a preveni accidentele. Descoperiţi de asemenea şi cele compatibile cu încălzirea în pardoseală, adică nu sunt atât de groase încât să blocheze căldura ce vine de sub pardoseală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.