Anca Dragu a declarat că decizia CCR de miercuri prin care respinge ca neîntemeiată sesizarea formulată de grupul parlamentar USR din Senat şi declară constituţională demiterea ei, creează un precedent periculos. „Mă aşteptam ca CCR să nu intervină în calculele politice ale momentului”, a adăugat ea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Decizia CCR de astăzi, prin care respinge ca neîntemeiată sesizarea formulată de Grupul parlamentar USR din Senat şi declară constituţională demiterea mea, creează un precedent periculos. Respect deciziile CCR, însă cred că e important să punctez câteva aspecte. De ce CCR însăşi se contrazice în decizii? Respingerea sesizării USR în cazul demiterii mele din funcţia de preşedintă a Senatului deschide şi mai mult calea instabilităţii politice. Practic, decizia de astăzi a CCR stabileşte precedentul periculos al tiraniei majorităţii politice ca justificare pentru decizii ale justiţiei. Constituţia nu poate avea mai multe interpretări. Ea nu poate fi reinterpretată în funcţie de jocurile politice din Parlament. Înţeleg că deciziile CCR emise în perioada unei majorităţi politice nu mai au valoare juridică atunci când această majoritate se schimbă”, a scris Anca Dragu, miercuri pe Facebook.
 
Ea a adăutat că se aştepta ca CCR să nu intervină în calculele politice ale momentului.
 
„Este regretabilă decizia de astăzi. Şi nu pentru funcţii, ci pentru perspectiva unei justiţii corecte şi nepolitizate pe care toţi ne-o dorim pentru ţara noastră şi pentru cei ce vor urma după noi. Această decizie legitimează inversarea valorilor şi priorităţilor conducerii Parlamentului: nu mai contează cetăţeanul, contează mai mult jocul politic!”, a completat Dragu.
 
Curtea Constituţională a avut, miercuri, pe ordinea de zi, sesizarea făcută de Anca Dragu, de la USR, cu privire la schimbarea sa din funcţia de preşedinte al Senatului, în urma ruperii coaliţiei de guvernare PNL-USR. Sesizarea a fost respinsă, astfel că revocarea Ancăi Dragu de la şefia Senatului este constituţională.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.